Välj en sida

Leverans- och köpvillkor


§1 ALLMÄNT

Bergmans Form drivs av Bergmans Form AB, Lillhagsvägen 3, 18494 Åkersberga, org nr 556787-1354. Nedan benämns som Bergmans Form. Samtliga priser på Bergmans Forms webshop är inklusive 25% svensk moms. Vi reserverar oss för eventuella prisfel och prisjusteringar.

Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för få att beställa hos oss.

Bergmans Form reserverar sig för eventuella tryckfel och färgavvikelser på produkter presenterade på Bergmans Form:s webshop. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende.

Alla varor förblir Bergmans Form:s egendom till dess att full betalning kommit bolaget tillhanda.

Försök till bedrägerier polisanmäls. Bergmans Form förbehåller sig även rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

§2 BESTÄLLNING & BEKRÄFTELSE

Genom att du godkänner Bergmans Form:s köpvillkor samtidigt som du lägger din beställning uppstår ett bindande avtal mellan Bergmans Form och dig som kund.

I samband med att du lägger din beställning accepterar du att du blir betalningsskyldig motsvarande orderns totalbelopp.

Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse per e-post till din registrerade e-postadress. Denna orderbekräftelse fungerar även som garantibevis efter fullt erlagd betalning.

Bergmans Form reserverar sig från avvikelse i leverans i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för din order. Kan inte Bergmans Form leverera enligt orderbekräftelse kommer du att kontaktas och ges möjlighet att justera eller annullera din order.

Du kan beställa varor på Bergmans Form:s web-shop dygnet runt, varorna plockas normalt sett nästkommande helgfri vardag. Mer info hittar du i köpvillkoren §4 Leveranser.

§3 BETALNING

På Bergmans Form:s web-shop kan du betala din beställning på följande sätt: Kredit- eller betalkort, direktbetalning, faktura eller delbetalning. Vi samarbetar med Klarna som hanterar hela betalningsprocessen.

Betalning med kredit- eller betalkort

Tillåtna kort för betalning är VISA, Mastercard, VISA Electron och Maestro. Bergmans Form tar inte ut någon extra avgift då du använder denna betalningsform. När du betalar med kort hanteras betalningen av vår leverantör Klarna för att garantera snabb och säker betalning. Vid betalning med kort hos Bergmans Form dras köpesumman direkt på ditt kort. Tänk på att vissa kort idag måste öppnas för köp på internet i en app innan du kan handla.

§4 LEVERANS

Bergmans Form:s webshop skickar endast varor inom Sverige och alla beställningar skickas med Postnord AB. Normal leverans från oss sker inom 2-6 dagar. Bergmans Form står för transportrisken, det vill säga risken för att varan skadas eller kommer bort under transporten från vårt lager till dig. Du står för risken vid eventuell retur till oss. Vi arbetar med fasta fraktavgifter och debiterar endast en frakt per order.

Postpaket

Hämta varorna på postens utlämningsställe. När du väljer Postpaket skickar vi din beställning till ett utlämningsställe närmast din leveransadress. Kostnaden för detta leveranssätt är 79 kr. Om du handlar för mer än 2500 kr är frakten kostnadsfri. Detta ser du på din order vid betalning. Avisering sker via sms (mobilnummer fylls i innan du slutför ditt köp i kassan). Om mobilnummer inte anges aviseras beställningen via epost eller brev. Giltig legitimation samt avin eller sms-meddelandet ska uppvisas vid uthämtning av försändelsen.

Outlösta förändelser

Bergmans Form debiterar 200 kr för ej uthämtade paket för att täcka våra kostnader. Om du beställt en vara och ångrar dig efter att vi har skickat ut ditt paket måste du returnera paketet, om du inte skall bli debiterad 200 kr. Självklart får du tillbaka vad varan kostade dig, dock ej eventuella fraktavgifter. Mer info hittar du i köpvillkoren §5 Ångerrätt / retur.

§5 ÅNGERRÄTT/RETUR

När du handlar på Bergmans Form:s web-shop har du alltid 14 dagars ångerrätt. Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot dina varor. Du som kund står själv för returfrakten. Returnerade varor skall vara oanvända, i ev originalförpackning samt eventuella hangtags/etiketter skall sitta kvar på plagget. Om så inte är fallet kommer en värdeminskning på 100% av varans värde att dras av vid återbetalning. Bifogat i din leverans finns ett returformulär samt hur du går till väga vid en eventuell retur.

Retur- & bytespolicy

Vid ett eventuellt byte/retur  ber vi dig att alltid kontakta oss innan du skickar varan i retur. Du kan nå oss via e-post info@bergmansform.se eller på telefonnummer 0768-787030. Maila alltid ditt ordernummer och vilken vara du vill returnera. Packa sedan dina varor så som du fick dem från Bergmans Form. Följ instruktionerna som följde med i ditt paket för hur din retur ska göras och vart den ska skickas. Lämna in paketet på ditt närmsta postombud. Kom ihåg att det är du som kund som är ansvarig för paketet fram till det att vi mottagit din retur. Vi kontaktar dig via email när vi har behandlat din retur. Vid byte måste en ny beställning läggas på önskad vara. Vid frågor, kontakta oss på info@bergmansform.se

Återbetalning/värdeminskning vid retur

Återbetalning görs efter att varan har returnerats samt mottagits i sitt originalskick. Vid retur av produkter som inte är i originalskick dras en värdeminskning på 100% av varans värde. Beloppet för varan förs normalt sett tillbaka till kundens konto inom ca 5-10 bankdagar. Alla returer sköts via vår samarbetspartner Klarna:s betalningslösning.

Reklamation

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fel-levererad vara ber vi dig kontakta oss så snart som möjligt, dock senast inom 60 dagar. Bergmans Form står självklart för frakten vid felleveranser samt reklamationer. Samtliga reklamationer måste godkännas av Bergmans Form innan de skickas tillbaka. Vid frågor, kontakta kundservice via info@bergmansform.se.

Återbetalning vid reklamation

Vid reklamation erbjuder vi, om möjligt, en ersättningsvara som skickas till dig fraktfritt. Om ersättningsvara inte finns att erbjuda görs en återbetalning efter att varan har reklamerats samt mottagits och godkänts som reklamation av Bergmans Form. Beloppet för varan samt eventuella fraktavgifter förs normalt sett tillbaka till kundens konto inom ca 5-10 bankdagar.

§7 SKADAT GODS & SAKNADE KOLLI

Om varorna är skadade vid mottagandet skall du anmäla det omedelbart till postombudet. Detta gäller även om ytter-emballaget är skadat, oavsett om du kan avgöra om varan är skadad eller inte. Du har som kund ingen skyldighet att ta emot skadat gods.

Om det rör sig om dolda skador skall dessa anmälas senast inom sju arbetsdagar från mottagandet. Kontakta kundservice via info@bergmansform.se och förklara skadan. Spara alltid originalförpackningen, och fotografera gärna produkten vid skada som ej noterats av utlämningsställe vid överlämnandet. Om din leverans saknar ett kolli skall detta anmälas omedelbart till postombudet.

§8 INTEGRITETSPOLICY

Personuppgifter

Din personliga integritet är mycket viktig för oss och vi eftersträvar att skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande bestämmelser i den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som började gälla inom EU från 25 maj 2018. Vi vill med den här policyn hjälpa dig att förstå vilken information vi samlar in och hur denna kan komma att användas. I samband med köp eller lämnande av uppgifter så godkänner du policyn och samtycker till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan.

Personuppgiftsansvarig
Bergmans Form AB
Org nr 556787-1354

Adress:

Lillhagsvägen 3
18494 Åkersberga

är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vi samlar in telefon-, email- och adressuppgifter endast i syfte att kunna skicka ut beställda varor i vår web-shop, nyhetsbrev per email samt ev bonuscheckar och kundbrev per vanlig post. Vi samlar endast in dessa uppgifter om du givit ditt medgivande, dvs valt att gå med i vår kundklubb eller valt att spara dina uppgifter i vår web-shop.

Uppgifter som personnummer används inte och vi kommer aldrig att offentliggöra uppgifter eller sälja vidare uppgifter till annan part. Väljer du att avregistrera dig från vår kundklubb så sparar vi inte dina uppgifter utan tar bort dem ur våra system.

Bergmans Form medverkar inte till att skicka så kallad SPAM. Som kund till oss kan du få email rörande din order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

Skydd av personuppgifter

Vi har säkerhetsrutiner och tekniska skydd för att ha personuppgifterna i säkert förvar. Tillgången till personuppgifter är begränsad, hanteras i slutna nätverk och de anställda måste identifieras för att komma åt de uppgifter de behöver.

De web-sidor där känslig information överförs, betalningar och personuppgifter är sk. säkra sidor. Du som kund kan kontrollera att den web-sida du besöker är säker i web-adressen. I vanliga fall börjar adresserna med http:// men om du befinner dig på en säker sida börjar de istället med https:// där “s” står för “secure”.

Om du lagt en order på Bergmans Form:s web-shop, och därmed samtyckt till att vara registrerad hos oss, sparar vi dina uppgifter tills du avregistrerar dig. Du kan när som helst avregistrera dig. Personuppgifter vi får eller samlar utan att du registrerat dig sparar vi så länge det är enligt lag är nödvändigt eller så länge det är nödvändigt för att fullgöra våra samt samarbetspartners åtaganden till dig, såsom exempelvis för leveranser. Uppgifterna sparas oavsett inte längre än gällande personuppgifts-lagstiftning tillåter.

Enligt GDPR har du rätt att få besked om vilka personuppgifter som behandlas om dig. För att få det behöver du göra en skriftlig begäran till oss. Skicka den underskriven per post eller skicka ett email till info@bergmansform.se

Det är viktigt för oss att vi har korrekta och aktuella personuppgifter. Kontakta oss om vi behöver göra ändringar. Du kan, och har rätt, att när som helst begära att dina personuppgifter rättas, raderas eller blockeras.

Du kan, och har rätt, att när som helst återkalla godkännandet av behandling av dina personuppgifter.

Säkra betalningar

Bergmans Form samarbetar med Klarna för inlösen av alla betalningar. Överföring av kortuppgifter är krypterade. Observera att Bergmans Form inte lagrar några som helst kreditkortsnummer utan detta hanteras av Klarna.

Försäljning av bolag

Vid en eventuell försäljning av Bergmans Form AB eller vid samgående med annan organisation kan vi komma att dela dina personuppgifter med våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och även lämnas vidare till bolagets nya ägare.

Förändringar av integritetspolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna policy när som helst i och i den utsträckning vi anser nödvändiga för att uppfylla nya lagkrav, tekniska krav eller för att åtgärda störningar. Ändringar av policyn publiceras på web-platsen.

§9 COOKIE POLICY

Personlig information

Bergmans Form vill leverera en säker och behaglig shopping-upplevelse till dig. Den här informationen är för att du ska känna till hur vår hemsida fungerar; vad vi gör; hur vi gör det och hur det påverkar dig. Vi vill att du ska känna till att det är möjligt att vi sparar personlig information om dig när du handlar i vår web-shop, bl a för att kunna kontakta dig per email eller telefon och för att kunna leverera varor till dig.

Vad är cookies?

Cookies är små filer som finns sparade på en användares dator. De är skapade för att hålla en mindre mängd data som är specifik för en speciell användare och web-adress. De är åtkomliga antingen via web-servern eller användarens dator. Detta gör att servern kan skapa en sida specifikt för en speciell användare, eller själva sidan kan innehålla viss s k script som känner av datan i cookien och kan på så vis spara information från ett besök till ett annat på själva hemsidan.

Varför använder vi cookies?

Vi behöver vissa cookies för att vår hemsida ska fungera så bra som möjligt. Den här typen av cookies håller koll på dina inställningar och gör din shopping-upplevelse bättre. Cookies kan t ex användas för att samla information om transaktioner (t ex vad du köpt) demografisk information som t ex adress, kön och ålder.

Om du valt att logga in och skapa ett konto i vår web-shop så sparas den informationen. De cookies vi använder samlar inte in information som skulle kunna användas för att spåra en individ.

Vilken sorts information sparar vi?

Vi samlar in information som du själv lägger in när du skapar ett konto och login i vår web-shop. Genom att skapa ett konto behöver du inte fylla i din information varje gång du gör ett köp. Du loggar istället in och då finns ditt namn, din adress och kontaktinformation redan sparad.

Tredje part

Information som vi samlar in finns bara tillgänglig för oss på Bergmans Form och delas inte med andra leverantörer eller samarbetspartners.

Rätten till din information

Du har rätt att begära tillgång till den information vi har sparat om dig och du kan när som helst ändra eller begära att vi ska ta bort information om något inte är korrekt. Du kan inaktivera de cookies som redan är sparade på din dator genom att ändra dina browser-inställningar för cookies. Om du väljer att göra detta så kan det hända att vår hemsida inte fungerar korrekt och att det inte går att handla i vår web-shop.

§10 FORCE MAJEURE

Bergmans Form befrias från att fullgöra leverans om det rätta full-görandet därav förhindras på grund av omständighet utanför dess kontroll och som Bergmans Form skäligen inte kunnat räkna med vid avtalets träffande och vars följder skäligen inte kunnat undvikas eller övervinnas, såsom arbetskonflikt, eldsvåda, olycksfall, krig, myndighets beslut eller annat förhållande som har legat utanför Bergmans Form:s kontroll och som väsentligen inverkar på Bergmans Form:s rätta fullgörande av avtalet. Leverans ska dock fullgöras så snart sådant förhållande upphör, om du inte dessförinnan avbeställt varan.

Bergmans Form är inte heller skyldigt att i andra fall ersätta skada som uppkommer om Bergmans Form varit normalt aktsamt. Bergmans Form ansvarar inte i något fall för indirekt skada.

I force majeure ingår även myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

§11 TVISTER

Tvist avseende dessa villkor skall avgöras enligt svensk lag, av svensk domstol.