Välj en sida

Snart är 2019 till ända och vi går in i ett nytt decennium. Mycket har hänt de senaste 10 åren, inte minst för oss som jobbar i detaljhandeln. Många klädmärken har kommit och gått. Jag minns bl a Chill Norway, Mac Scott, Wico, Prêt och Almia. Alla borta idag. Tittar man i backspegeln så är förändringen stor i vårt samhället, inte minst ur miljö-aspekt.

I mitt flöde på sociala medier så har jag det sista året sett inlägg om att handla lokalt. Typ ”vill du ha kvar din lokala butik i centrum så måste du också handla i den”. Ja, så är det ju faktiskt. Senast igår såg jag ett inlägg på nyheterna om centrala Västerås där butiker stänger och gallerior ekar tomma.

Sanningen är väl den att det inte bara handlar om en förflyttning mot internet-handel, utan att det också handlar om fokus på hållbarhet och återanvändning. Att man inte alltid behöver handla nytt. Sen är det ju så att många städer idag har stora köpcentrum utanför stadskärnan som kanske inte passar den lilla butiken. Detta gör att innerstäderna tappar i dragningskraft. Så – det är en förändring som slår brett och innebär ändrade mönster. Vi får se hur det nya tio-talet kommer att utvecklas.

Bergmans Form:s webshop erbjuder många hållbara alternativ för dig som konsument. Antingen nya plagg med god kvalitet som borgar för många års användning eller så fräscha vintage-plagg som någon annan tröttnat på, men som håller länge än.